محمد جواد ظریف گفت که بعید است با اعمال دور جدید تحریم‌های آمریکا اتفاق جدیدی بیفتد.

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران امروز در بدو ورود به استانبول گفت: بعید می‌دانیم که روز 13 آبان که تحریم‌ها در مرحله دوم اجرایی می‌شود، اتفاق جدیدی بیفتد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: معمولا آثار تحریم بیشتر روانی است تا عملی. آثار روانی تحریم‌های آمریکا از روزی که آقای ترامپ از برجام خارج شد و حتی قبل از آن که خروج را اعلام کرده بود، شروع شد، و در طول شش ماه گذشته از زمانی که ایشان سخنرانی معروفش را انجام داد تا امروز، آثارش را مشاهده کردیم. بعید می‌دانیم که روز 13 آبان که تحریم‌ها در مرحله دوم اجرایی می‌شود، اتفاق جدیدی بیفتد.

ظریف ادامه داد: البته ساز و کارهایی را که اتحادیه اروپا در نظر داشته، در همین چند روز عملیاتی خواهد شد. ممکن است تا زمانی که بشود از این ساز و کارها استفاده کرد، مقدار دیگری طول بکشد. به خاطر فشارها و کارشکنی‌هایی که آمریکایی‌ها در تمامی مراحل این کار داشته اند برخی اقدامات زمان بیشتری برده است. با این ساز و کارها و با توجه به این واقعیت که آمریکایی‌ها در جامعه بین المللی منزوی هستند، و هیچ کشوری از اقدامات آمریکا به جز چند رژیم منطقه‌ای حمایت نمی‌کنند، امکان این که آمریکا بتواند به اهدف خود حتی اهداف اقتصادی از این تحریم‌ها برسد بسیار کم است و اینکه به اهداف سیاسی از این تحریم‌ها برسد [امکان آن] وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره قتل روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول گفت: آنچه که مهم بوده این است که دولت ترکیه توانسته است با درایت و بیطرفی و دقت این موضوع را پیگیری و ابعاد مختلف این قتل فجیع را بررسی کند. امیدواریم که [ترکیه] در این بررسی به نتیجه قطعی درباره مسئولین این جنایت فجیع برسد.

ظریف ادامه داد: متاسفانه در منطقه ما روش‌ها و انتخاب‌های غلط آنچنان فراگیر شده که برخی مانند رژیم صهیونیستی و رژیم فعلی در عربستان سعودی احساس می‌کنند که هر  جنایتی را می‌توانند بدون نگرانی از عواقب آن انجام دهند؛ جنایتی که علیه مردم فلسطین می‌شود، هفتاد سال است که رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین جنایت می‌کند و به خاطر حمایت‌های آمریکا از عواقب این جنایت‌ها مصونیت داشته است. سعودی‌ها از ابتدا از صدام حمایت و دفاع کردند، بعد از طالبان از داعش و از القاعده [حمایت کردند]. الان هم در یک جنگ خانمان‌سوز در یمن اقدام به کشتار مردم می‌کنند و متاسفانه هیچ برخورد جدی بین‌المللی نشده است. نخست‌ وزیر یک کشور (لبنان) را زندانی کردند و هیچ برخوردی نشد. این روش برخورد که منافع کوتاه مدت فردی را بر امنیت منطقه‌ای و حقوق انسان‌ها را بر جلوگیری از جنایات جنگی ترجیح می‌دهد باعث شده که منطقه ما در دهه‌های گذشته روی آرامش نبیند.

 

وزیر امور خارجه در خصوص سفر فعلی خود به استانبول به منظور شرکت در ششمین نشست وزرای خارجه ایران، ترکیه و آذربایجان گفت: ما مدتی است و بیش از شش سال است یک همکاری سه جانبه‌ای را با دو کشور همسایه‌مان - ترکیه و آذربایجان - داریم و این بار ششمین جلسه مشترک سه جانبه را برگزار خواهیم کرد. هدف این جلسه گسترش همکاری‌های ترانزیتی، اقتصادی و همفکری بین این سه کشور است، و فردا انشاءالله با وزرای خارجه دیدار کرده و همچنین در اجلاس سه‌جانبه شرکت می‌کنیم. از این فرصت برای گفتگو با مقامات ترکیه در خصوص مسائل مورد نظر دو کشور به ویژه مسائل منطقه‌ای استفاده خواهیم کرد.

ظریف پیشتر و شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس آمریکا گفت: حمایت آمریکا از عربستان سعودی سبب شده است این پادشاهی با مصونیت در خاورمیانه اقدام کند.

ظریف در مصاحبه با الیزابت پالمور مجری برنامه «فیس دِ نیشن» در روز یکشنبه گفت: فکر می‌کنم حمایت همه جانبه‌ای که آمریکا از عربستان سعودی و اسرائیل ارائه می‌کند، سبب شده است آنها مرتکب قساوت‌هایی شوند که اگر این حمایت ها نمی بودند این قساوت ها نیز رخ نمی داد.

وزیر خارجه ایران با اشاره به اینکه تصمیمات آمریکا سبب بی ثباتی مداوم در خاورمیانه طی دو دهه گذشته شده، گفت: تصمیماتی که در ارتباط با خاورمیانه اتخاذ شده اند، اشتباه بوده اند و این چیز جدیدی نیست... تصمیم در ارتباط با حمایت از صدام حسین. تصمیم در ارتباط با حمایت از القاعده. تصمیم در ارتباط با حمایت از طالبان... سعودی ها تقریبا با اختیار تام از سوی آمریکا از آنها(القاعده) حمایت می کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در گفتگوی خود با سی‌بی‌اس ادامه داد: تصمیمات آمریکا در ارتباط با خاورمیانه اشتباه هستند و این تصمیمات اشتباه سبب بروز فجایعی در منطقه ما شده اند. ما می دانستیم که تهاجم عراق یک تصمیم اشتباه بود با آن که صدام حسین دشمنان ما بود. ما می دانستیم که حمله علیه افغانستان یک تصمیم اشتباه بود با آن که طالبان دشمن ما بود. ما می دانیم که تهاجم و حمله، بمباران یمن تصمیمات اشتباهی هستند. اما آمریکا به طور مداوم اشتباه می کند؛ چه در ارتباط با یمن، چه در ارتباط با زندانی کردن نخست وزیر یک کشور دیگر، چه در ارتباط با حادثه بسیار غم انگیزی که در استانبول رخ داد.




 

مطالب مرتبط
لیست اسامی کاندیدادهای شهرداری تهران اعلام شد
سقوط هواپیمای اندونزیایی با 189 مسافر؛ 20 مقام دولتی کشته شدند/ تصاویر
رهبر معظم انقلاب: بخش‌های مختلف باید با پدافند غیرعامل همکاری کنند